Starte en nettside – Web Gründer

Vi krever mer tjenester og informasjon på nett. Derfor er det viktig å ha en god nettside for dine kunder

Ny nettside for din virksomhet

Oppstart av nettside for et foretak kan være motivert av forskjellige årsaker. Et ønske om å vise frem tjenester eller komme i kontakt med mennesker. Uansett hva motivasjonen er så er målet det samme; å møte kunder på nett for å vise hvordan vi kan hjelpe, tilby tjenester eller opplevelser til de som besøker siden.

På grunn av situasjonen som oppsto i 2020, så måtte mange omstille seg til en hverdag på nett. Nettbaserte tjenester ble løsningen for mange behov. Møtes online på kontoret, snakke med legen, bestille varere og tjenester og mye mer. Dette ble også en motivasjon for mange til å starte en nettside å tilby egne tjenester eller å fokusere sin eksisterende virksomhet over på nett. Dette har også gjort at en har tenkt annerledes om nettsider, tjenester og design. Det blir viktigere at innholdet er søkemotor-vennlig slik at personer som før var på jakt etter en fysisk adresse nå finner de samme tjenestene på en nettside.

Synlighet for din virksomhet

SEO (Søkemotoroptimalisering) er viktig for å skille seg ut å gjøre seg selv synlig på nett. Når mennesker sine vaner og forventninger endres så endres også viktigheten med SEO. Vi trenger å finne nettsiden for å avtale en online time, finne et spesielt produkt fra nettbutikk. God SEO sørger for at din idé og virksomhet blir synlig for andre. Her kan du lese mer om hvordan du kan komme i gang med SEO

Møtes på nett

Kanskje er du noen som jobber med mennesker der de er eller at mennesker oppsøker deg. Noe som har skjedd den siste tiden er endring i forventninger til hvordan vi kan møtes. Flere tjenester som før var forbeholdt timebestillinger med personlig fremmøte kan nå bli gjort tilgjengelige som video møter. Dette åpner opp tanker for mange som ønsker å utvikle en nettside som bygger videre på disse idéene. Hva om kontoret var det minst viktige for kunden?Hva om nettsiden ble det nye kontoret ditt? Det er hit vi er på vei og endringene har allerede skjedd flere steder. Her er det flere fordeler både for deg som driver virksomheten men også for kundene. Virksomheten din og tjenestene dine blir tilgjengelig på en helt annen måte. Kanskje blir terskelen for å benytte seg av endel tjenester lavere når en kan gjøre det fra sitt eget hjem.

Dette stiller også krav til nettsiden og virksomheten. Vi samtykker til nye ting, kobler oss opp via nye tjenester eller kjøper tjenester fra nettsider. kvaliteten på butikk og betalingsløsninger og plattform for videomøte være god og sikker. Det skal oppleves som trygt for kunder å møte deg eller handle fra deg.

Design og brukervennlighet

For å skille deg ut, holde på kunder og skape et profesjonelt uttrykk på siden din, så må designet være oppdatert og oppleves som moderne. Med moderne mener jeg ikke nødvendigvis at siden må være minimalistisk med flotte elementer og bilder. Men designet må føles oppdatert ut, hver minste ting er designet og utviklet på en god måte slik at innholdet vises riktig på alle typer skjermer og følger en rød tråd gjennom alt av innholdet. Typisk problem som virker umoderne og avskrekkende på mange er; sider som ikke skalerer innhold helt riktig til mobil, linker som ikke virker og sporadisk visning av engelsk og norsk språk. Da kan det ofte føles som at designet er utdatert og lite brukervennlig. Kanskje til og med avskrekkende på for noen kunder.

Design på nettsiden, kvaliteten på butikk, betalingsløsninger og plattformen for møte med kunder skal være god og sikker. Det skal oppleves som trygt for kunder å møte deg eller handle fra deg.

Nettsiden din skal inspirere mennesker til å handle fra deg eller benytte seg av dine tjenester. Derfor er det viktig at dette er gjennomtenkt når du som gründer i 2020 møter kundene dine på nett. Noen har allerede begynt å satse på online-baserte tjenester. Andre har måttet legge om eksisterende virksomhet til en mer online basert versjon. Uansett hva som er grunnen, så har du fått noen tips og råd på hvordan du kan lykkes med dette.

Se her hva hvordan jeg kan hjelpe deg i gang med ditt prosjekt