Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på enheten din i det du besøker en nettside (som tar dette i bruk). Filene blir slettet automatisk etter en viss tidsperiode eller når nettsiden lukkes, men dette kan administreres om ønskelig. De inneholder opplysninger som for eksempel innstillingene dine eller profilinformasjonen din for et nettsted.

Det finnes to typer informasjonskapsler:

  • Fra førstepart-tilbydere som opprettes av nettstedet du besøker.
  • Fra tredjeparter av nettsiden du besøker, som f.eks annonser eller bilder som hentes fra andre nettsider.

Ikke alle er dårlige. De kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelopplysninger om dine preferanser, som f.eks ved å huske valgene du har gjort i et nettsted slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden. Cookies kan samtidig inneholde opplysninger om din lokasjon, valgene du har gjort på nettsiden og andre opplysninger som brukes for statistiske formål.

Les mer om hvordan du kan administre informasjonskapsler

Hva bruker jeg informasjonskapsler til?

FONN Designverksted (designverkstedet.no) bruker dette til å forbedre brukeropplevelsen din. Med å huske hvem du er når du besøker siden.

Jeg bruker Google Analytics for å spore bruken av siden og genererer statistikk over besøkende.

Ditt valg

Jeg er pålagt til å informere om bruken. Du gir et samtykker i form av at du aksepterer dette en gang. Det blir da husket til neste gang av nettleseren. 

Alle nettlesere kan fjerne informasjonskapsler i menyen. Da opphever du denne godkjenningen.